Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών- Σε εξέλιξη η διαδικασία - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών- Σε εξέλιξη η διαδικασία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για τη στήριξη των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας. Έως και χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας είχε συγκεντρώσει λίγο πάνω από 40 συμμετοχές ιδιωτών γιατρών της Βόρειας Ελλάδας μέσω των Ιατρικών Συλλόγων. Τουλάχιστον οι μισές δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, οι ανάγκες των νοσοκομείων είναι μεγαλύτερες καθώς εκτιμάται πως χρειάζονται τουλάχιστον 100 γιατροί. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία επίταξης για περίπου 60 γιατρούς συγκεκμιμένων ειδικοτήτων. Όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και καρδιολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίταξη υπηρεσιών υγείας ιδιωτών γιατρών, το υπουργείου Υγείας είχε προχωρήσει τον περασμένο Μάρτιο. Τότε αφορούσε μόνο τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής. Συνολικά είχαν χρειαστεί 206 ιατροί, οι οποίοι συμμετείχαν στην ενίσχυση του ΕΣΥ για περίπου 2 μήνες. Αυτή τη φορά, προς το παρόν τουλάχιστον, χρειάζονται περίπου 100 γιατροί. Οι 40 έχουν προσφερθεί οικειοθελώς και οι υπόλοιποι σταδιακά θα λάβουν το χαρτί της επίταξης. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!