«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους

Το αργότερο μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα ονόματα  15 έως 20 φορέων – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μέσο όρο οκτώ με δέκα υπαλλήλους το καθένα που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.

Αυτό σημαίνει ότι από τη «δεξαμενή» αυτή θα προέλθουν περί τους 120 έως 200 υπαλλήλους.  Σ’ αυτούς θα προστεθούν και μερικές εκατοντάδες επίορκοι με βαριά πειθαρχικά αδικήματα (υπολογίζονται γύρω στους 200) που θα ενταχθούν στους αποχωρούντες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ από τους υπό ιδιωτικοποίηση φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ θα προέλθει ένα μεγάλο τμήμα (ίσως και άνω των 1500) από τις 1800 έως 2000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν στο δημόσιο μετά το Πάσχα. Πρόκειται για φορείς όπως η ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, ο ΟΠΑΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και μικρά λιμάνια, μαρίνες και περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία έχει προταθεί κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμη και ολόκληρων κλάδων (όπως για παράδειγμα κλητήρες, καθαρίστριες κλπ) η διοικητικών δομών.

Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη σκανάρουν τη λίστα με τα υπό κατάργηση ΝΠΙΔ από τη short list των 30 οργανισμών, ανάμεσα τους, κυρίως, Ινστιτούτα και αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και οργανισμοί που είτε δεν λειτούργησαν ποτέ είτε δεν λειτουργούν (ή υπολειτουργούν)σήμερα.

Ούτε αριθμός οργανισμός, ούτε αριθμός υπαλλήλων

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν συζητήθηκε ούτε αριθμός ούτε πολύ περισσότερο ποιοι οργανισμοί θα οδηγηθούν σε κατάργηση, ενώ δεν αναφέρθηκε και συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το δημόσιο έως το καλοκαίρι (τέλη Ιουνίου).

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους (ο άλλος είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση) που ο κ. Μανιτάκης στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δεν αναφέρθηκε σε ακριβή αριθμό απολύσεων μέχρι το καλοκαίρι, αρκούμενος να πει ότι η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να αποχωρήσουν ένα μέρος από τις 4.000 του 2013.

Διαβάστε επίσης

Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ

Ελληνική task force για το δημόσιο

«Κληρώνει» 1500 απολύσεις για τους φορείς του ΤΑΙΠΕΔ

Υπό αίρεση το «ένας για έναν» στο Δημόσιο

Δημόσιο: 5 πλασματικά χρόνια & 60% του βασικού για όσους αποχωρούν

Μανιτάκης: «Ρουσφέτια» τα ΝΠΙΔ που θα καταργήσουμε

Απολύσεις: Ποιοι φορείς οδηγούνται σε κατάργηση

Short list 30 προς κατάργηση οργανισμών

Απολύσεις: Ξεκίνημα από 73 μικρούς φορείς

Δημόσιο: Οι 4 «δεξαμενές» των «αναγκαστικών αποχωρήσεων»

Στο «στόχαστρο» οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων

Οι 20 φορείς με τις 258 «μονάδες» που καταργούνται

Δημόσιο: Υπό κατάργηση-συγχώνευση 135 Οργανισμοί

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΠΙΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!