Επιστολή Χριστοφιλοπούλου σε φορείς για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

Επιστολή για συνεργασία με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση, απέστειλε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να υποβάλουν έως τις 6 Σεπτεμβρίου τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση και την επικαιροποίηση του Σχεδίου Δράσης.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, στο πλαίσιο της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την Ανοικτή Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση, η χώρα συμμετέχει ενεργά στην αντίστοιχη παγκόσμια και πολυμερή πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση «Open Government Partnership» (opengovpartnership.org).

Η πρωτοβουλία «Open Government Partnership», αποσκοπεί να διασφαλίσει συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για την προώθηση της διαφάνειας, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διακυβέρνηση (Διακήρυξη OGP). Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν έως τώρα 55 χώρες μέλη του ΟΗΕ.

Η επίσημη ένταξη της Ελλάδας έγινε τον Απρίλιο του 2012, με την υποβολή του ελληνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση, το οποίο παρουσιάστηκε στη Σύνοδο της Βραζιλίας και απέσπασε θετικά σχόλια, τόσο κατά την παρουσίαση όσο και στο περιθώριο της συνόδου.

 

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΦΟΡΕΙΣ, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΟΙΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση