Επίσκεψη Παυλόπουλου σε προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στη Σύρο  - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Επίσκεψη Παυλόπουλου σε προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στη Σύρο 

Απόδειξη ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών εργάζονται με στρατηγική και στόχο, έτσι ώστε τόσο οι κοινοτικοί όσο και οι εθνικοί πόσοι να «πιάσουν τόπο» σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και εν προκειμένω την ενδυνάμωση του τουρισμού του νησιού, χαρακτήρισε την υπό κατασκευή προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στο λίμανι της Σύρου που επισκέφθηκε σήμερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Με μεγάλη χαρά επισκεπτόμαστε σήμερα τη νέα, διευρυμένη, προβλήτα στο λιμάνι της Σύρου, ένα έργο το οποίο έχει, σχεδόν, ολοκληρωθεί και αναμένεται σύντομα να λειτυργήσει, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για ένα ακόμη αναπτυξιακό έργο, ύψους 2,3 εκ. ευρώ, το οποίο εντάχθηκε τον δεκέμβριο του 2004 και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δώσει νέα δυναμική στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης και των θαλάσσιων μεταφορών, αναβαθμίζοντας το λιμάνι της Ερμούπολης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός

Και πρόσθεσε: “Με την παράδοση της διευρυμένης προβλήτας και την επέκταση του υφιστάμενου κρηπιδώματος κατά 73 μέτρα – οπότε το συνολικό μήκος ανέρχεται πλέον στα 190 μέτρα – παρέχεται η δυνατότητα πρόσδεσης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, διευκολύνοντας την τουριστική κίνηση του νησιού και την αποσυμφόρηση του λιμανιού και ενισχύοντας, τελικά την τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία”.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!