Επίορκοι: Τα ευρώ στους δικαστές ξεμπλόκαραν τα Πειθαρχικά

Η «συμφωνία κυρίων» μεταξύ των δικαστικών και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως λένε οι πληροφορίες, για αποζημίωση των πρώτων για την συμμετοχή τους στα Πειθαρχικά, ξεμπλόκαρε τη διαδικασία τής συγκρότησής τους με τη νέα τους σύνθεση, με αποτέλεσμα να προχωρεί γρήγορα η εξέταση των φακέλων των επίορκων υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων έχουν πιάσει… σκόνη (!), και να επιχειρείται έτσι από πλευράς κυβέρνησης να μπει ένα τέλος στο καθεστώς της ατιμωρησίας των «κακών» δημόσιων υπαλλήλων.

Η λειτουργία των Πειθαρχικών, με τη συμμετοχή των δικαστικών, αναμένεται να είναι ένα συν στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, για το χαράτσι και τις απολύσεις στο Δημόσιο, με την τρόικα η οποία έρχεται στις αρχές Απριλίου (3 ή 4). Άλλωστε, είναι γνωστές οι μεγάλες πιέσεις των δανειστών μας προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση απόλυση των επίορκων υπαλλήλων.

Όπως άλλωστε έχει πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στα νέα Α/βάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια έχουν ήδη αποσταλεί και εξετάζονται 1.550 εκκρεμείς υποθέσεις. Όσον αφορά στα Β/βάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια, εξετάζουν περίπου 10-15 υποθέσεις την εβδομάδα από το σύνολο των 450 υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον του. Ήδη, εξέδωσε περισσότερες από 30 αποφάσεις μόνο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ το 2012 εξέδωσε συνολικά 199 αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι όπως έχει τονίσει ο Α. Μανιτάκης δεν πρέπει να φοβούνται οι καλοί και ευσυνείδητοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς «τα μέτρα που λάβαμε για απομάκρυνση όσων δημόσιων υπαλλήλων αμαυρώνουν την εικόνα της δημόσιας διοίκησης, αποσκοπούν στην προστασία του κύρους της τεράστιας πλειοψηφίας των έντιμων, των άξιων και ικανών».

Ο, δε, δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποκαλύψει πως «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα φέρει νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας θα απαλλάσσονται από το χαρακτηρισμό του επίορκου οι υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί για ελάσσονα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπηρεσία». Να σημειωθεί πως πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, είχαν επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

Πάντως, ως έναν από τους υπευθύνους για την καθυστέρηση της τιμωρίας των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων ο Α. Μανιτάκης θεωρεί τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή. Του καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι έχουν «κολλήσει» 1.900 υποθέσεις υπαλλήλων που έχει στα χέρια του από το 2007, σε πολλούς εκ των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αδικήματα τα οποία επισύρουν σοβαρές ποινές.

Διαβάστε επίσης:
Μανιτάκης: Τα μέτρα κατά επίορκων προστατεύουν τους καλούς υπαλλήλους
Καμίνης: Προς ελαστικοποίηση του νόμου για τους επίορκους
Μανιτάκης VS Ρακιντζή για τους επίορκους
ΥΠΕΣ: Επιχείρηση «απολύστε τους επίορκους από τους ΟΤΑ»
ΔΗΜΑΡ: Να μην πληρώνονται επίορκοι και καταδικασμένοι υπάλληλοι
ΓΝ Λάρισας: Σε αυτοδίκαιη αργία οκτώ γιατροί του ΕΣΥ για μαύρες προμήθειες
Πάτρα: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε υπάλληλο της πρώην νομαρχίας
Πέντε χρόνια μετά, αποτάχθηκαν Κορκονέας και Σαραλιώτης
Απολύθηκαν δύο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Καταβάλει μισθό και στον Σαξώνη!

Δημόσιο: Μισθό λάμβαναν και οι επίορκοι του ΙΚΑ Καλλιθέας μέχρι την οριστική παύση
Στην «ουρά» 3.500 επίορκοι, 2.000 διώκονται και ποινικά
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος

Τρόικα: Απολύστε 7.000 επίορκους τώρα!
Τσίπρας: Φουσκώνουν το θέμα των επίορκων για να κάνουν απολύσεις
Κουβέλης: Οι επίορκοι θα απολυθούν όπως προβλέπει ο νόμος
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα για απολύσεις στο δημόσιο η αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου
ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν οι επίορκοι με αντικειμενικές διαδικασίες
ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν απολυθεί… προχθές!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΤΡΟΙΚΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!