Επίορκοι: Άμεσα οι πειθαρχικές διώξεις με βάση έκθεση των Ελεγκτών

Την άμεση προώθηση πειθαρχικών διώξεων για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους με βάση έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που, όπως είπε, «έχει στα χέρια του», προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Πρόκειται για 7.000 περιπτώσεις υπαλλήλων που πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ στην ίδια μοίρα βρίσκονται και περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί με «ψυχολογικά προβλήματα». Παράλληλα, επανεξετάζονται όλοι οι φάκελοι υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε εκείνους που επιφέρουν ποινή αργίας.

«Έχει γίνει μια έκθεση αναλυτική από το Σώμα Επιθεωρητών. Την έχουμε παραλάβει, τη μελετάμε και θέλουμε να εξακριβώσουμε την ακρίβεια αυτών των στοιχείων που έχουμε. Και με βάση αυτή την έκθεση φυσικά θα προχωρήσουμε, ώστε να διαπιστωθούν εκείνες οι αμέλειες, οι παραλείψεις που έχουν γίνει, για να ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη εκεί που δεν έχει ασκηθεί ακόμα», είπε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο Α. Μανιτάκης, ερωτηθείς σχετικά για το αν όντως υπάρχουν 7.000 υποθέσεις που έχουν μπει στο στόχαστρο του ελληνικού μηχανισμού.

Επιπλέον,  ο κ. Μανιτάκης τόνισε πως συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα συνεργασίας με άλλα υπουργεία, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την κινητικότητα στο δημόσιο υπογράμμισε πως προχωρά η υλοποίηση όλων όσων έχουν ανακοινωθεί. «Όλα αυτά που έχουν ανακοινωθεί ισχύουν, τα συζητήσαμε και κυρίως συζητήσαμε θέματα καλύτερης οργάνωσης και τεχνικής προετοιμασίας. Όλες αυτές οι εξαγγελίες που έχουμε κάνει, δρομολογούνται και κοιτάμε ακριβώς να τα εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν», είπε.

 Ανησυχία Σαμαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ανησυχία του γιατί δεν προχωράει όπως πρέπει τα σχέδιο της κινητικότητας στο Δημόσιο και ζήτησε από τον υπουργό του σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού Δημήτρη Βαρτζόπουλο να γίνει πλήρης καταγραφή των εκκρεμοτήτων που αφορούν τη διαθεσιμότητα (πειθαρχικά, καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλπ) σε όλα τα υπουργεία.

Παράλληλα ο κ. Μανιτάκης επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. Αποτέλεσμα της επικοινωνίας τους ήταν η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τους επίορκους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:
Επίορκοι: Άμεσα οι πειθαρχικές διώξεις με βάση έκθεση των Ελεγκτών
Μανιτάκης: Στο Σαμαρά, το σχέδιο για τους 7.000 επίορκους
Πειθαρχικά: Προς αυστηρό έλεγχο των αθωωτικών αποφάσεων
Πειθαρχικά: «Μπλόκο» υπουργών, δικαστικών στη διαθεσιμότητα
Δημόσιο: Απολύσεις για τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων
Ρακιντζής: Το προφίλ του διεφθαρμένου δημόσιου υπαλλήλου
Δημόσιο: «Ιδιώνυμο» για τους υπαλλήλους τα πλαστά επιδόματα
Δημόσιο: Έκανες κοπάνα; Απόλυση…
Δημόσιο: Έρχονται νέες απολύσεις «επίορκων» με… Μετρό
Δημόσιο: Σε αργία και για σοβαρά πλημμελήματα οι επίορκοι
Ύστερα από 11 χρόνια, απολύθηκε επίορκος υπάλληλος
Στη φυλακή και με… μισθό οι «εγκέφαλοι» της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]