Επικοινωνιακή αναδίπλωση για τα λουκέτα στο Δημόσιο

Μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚΟ ενημέρωσε ότι αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο «ξαφνικού θανάτου» φορέα του Δημοσίου με τη «μέθοδο ΕΡΤ» και ότι αποφεύχθηκε το λουκέτο σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών. Η ίδια πηγή ανέβασε τις πιθανότητες για συμφωνία με την Τρόικα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στο 60-40.

Η πληροφορία για ξαφνικό θάνατο σε φορείς του Δημοσίου με τη μέθοδο ΕΡΤ είχε δοθεί από υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αμέσως μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους ελεγκτές. Ειπώθηκε ως απάντηση σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση. Η αναδίπλωση που επιχειρείται εκ των υστέρων ήταν αναμενόμενη με βάση τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Kατά τα άλλα, τα λουκέτα είναι προ των πυλών. Οπως μετέδωσε το Mega έχει, ήδη γίνει συνεννόηση ανάμεσα στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μεταφορών για να κλείσει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.Το πρόσχημα είναι η σκανδαλώδης οικονομική διαχείριση, την οποία έχει επισημάνει εμφατικά ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ, ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!