Επικαιροποιημενο Μνημόνιο -Δημόσιο: Οι τρεις βασικές δράσεις έως τον Ιούνιο

Σειρά προαπαιτούμενων δράσεων έως τον Ιούνιο του 2018 από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Συγκεκριμένα το ΥΠΔΑ πρέπει να ολοκληρώσει έως

-Τον Μάρτιο του 2018 την πρώτη φάση της Κινητικότητας

-Τον Ιούνιο του 2018 την επιλογή νέων διοικητικών, αναπληρωτών και ειδικών γραμματέων δεσμευόμενο ότι εντός τριών μηνών από το διορισμό τους θα έχουν απομακρυνθεί οι σημερινοί αλλά και γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων.

-Τον Ιούνιο του 2018 τη νέα αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με βάση την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης της απόδοσης.

Αναλυτικά:

Ένα σύγχρονο κράτος και δημόσια διοίκηση

5.1. Δημόσια διοίκηση

Οι αρχές προτίθενται να εκσυγχρονίσουν και να ενισχύσουν σημαντικά την ελληνική διοίκηση, και να θέσουν σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την δημιουργία ικανοτήτων και την αποπολιτικοποίηση της ελληνικής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη εγκριθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ και τώρα η προσοχή πρέπει να στραφεί στην πλήρη εφαρμογή τους.

Στο πλαίσιο αυτό:

  1. i) Κινητικότητα. Γενικές και ειδικές περιγραφές θέσεων εργασίας θα ολοκληρωθούν για όλα τα υπουργεία, με τη συνεργασία της τεχνικής βοήθειας, Πρόκειται για ένα σχέδιο με στόχο τη συμμετοχή όλων των φορεών του Δημοσίου. (προηγούμενη δράση). Οι αρχές εφαρμόζουν ήδη τη νέα κινητικότητα. Οι αρμόδιες για τους διορισμούς αρχές των υπηρεσιών παραλαβής θα εκδώσουν τις αποφάσεις όσον αφορά τον πρώτο κύκλο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 και η αλλαγή θέσης των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί έως τον Μάρτιο του 2018 (βασικό παραδοτέο). Η τελική απόφαση για την μετακίνηση του υπαλλήλου στο πλαίσιο της κινητικότητας θα ληφθεί από την υπηρεσία προορισμού του όπου θα καλύψει κενή οργανική θέση, χωρίς τη συμμετοχή του πολιτικού επιπέδου και σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες. Αυτό θα εξορθολογίσει την κατανομή των πόρων ως καθώς και το προσωπικό σε όλη τη γενική κυβέρνηση.

(ii) Διορισμοί:

 Ως προηγούμενη δράση, οι αρχές θα:

(α) προκηρύξουν την πρόσκληση για τους Διοικητικούς, Αναπληρωτές Διοικητικούς και (Ειδικούς) Τομεακούς Γραμματείς που καθορίζονται στο TMU (βλ. TMU τμήμα XX).

(β) διορίσουν τους Γενικούς Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού και Οικονομικού

(γ) Δημοσιοποιήσουν την πρόσκληση για τους Θεματικούς Γενικούς Διευθυντές

(δ) Τροποποιήσουν το νόμο 4369/2016 για την καθιέρωση προθεσμίας τριών μηνών για τις διαδικασίες διορισμού όλων των Γενικών Διευθυντών, των Διευθυντών και των Προϊσταμένων

(ε) Τροποποιήσουν το νόμο 4369/2016 για να εξασφαλίσει ότι οι υφιστάμενοι Γενικοί Γραμματείς θα απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους το αργότερο τρείς μήνες μετά την πλήρωση των θέσεων που απαριθμούνται στο σημείο το TMU (βλέπε τμήμα TMU TMU)

 Τα βασικά παραδοτέα, α) οι διορισμοί Διοικητικών, Αναπληρωτών Διοικητικών και (Ειδικών) Τομεακών Γραμματέων που απαριθμούνται στο TMU θα ολοκληρωθούν το αργότερο τον Ιούνιο 2018 και

β) οι διορισμοί όλων των θεματικών Γενικών Διευθυντών θα ολοκληρωθούν έως το Μάρτιο του 2018.

 ως βασικά παραδοτέα,

α) τον Μάρτιο του 2018, θα προκηρυχθεί η πρόσκληση για όλους τους διευθυντές, και οι διευθυντές θα διοριστούν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, και (β) Έως τον Ιούνιο του 2018 θα διοριστούν και οι προϊστάμενοι τμημάτων.

 Οι αρχές θα παράσχουν λεπτομερή έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των παραπάνω δράσεων έως τον Ιούνιο του 2018 (βλ. τμήμα TMU).

(i) Αξιολόγηση απόδοσης. Θα πραγματοποιηθεί η πρώτη άσκηση αξιολόγησης της απόδοσης ως προηγούμενη ενέργεια. Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και ως βασικά παραδοτέα,

(i) Θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη σύμφωνα με το πεδίο εφαρμογής του Μέρους Β του Ν. 4369/2016, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής στόχων για τη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης της απόδοσης και

(ii) Προχωρήσει η δεύτερη άσκηση αξιολόγησης των επιδόσεων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!