Επίδομα 800 ευρώ: Ποιο «λάθος» κάνουν οι περισσότεροι -Τι ισχύει για τις πληρωμές

Ένα σημαντικό λάθος κάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι για το επίδομα των 800 ευρώ.

Πρόκειται για το επίδομα που θα πάρουν τις επόμενες μέρες οι μισθωτοί που έκαναν αίτηση, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις.

Υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που πολλοί δεν αναφέρουν σωστά. Τα 800 ευρώ δεν αφορούν έναν μήνα.

Το επίδομα καλύπτει 45 μέρες.

Δηλαδή για ένα μήνα το ποσό είναι 533,33 ευρώ και επιπλέον 266,66 ευρώ για 15 μέρες ακόμη.

Τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ θα αφορά στην κάλυψη χρονικού διαστήματος 45 ημερών.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά για το αν θα δοθεί νέο επίδομα, καθώς εξαρτάται από την κατάσταση στη χώρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σημειώστε ότι σε περίπτωση επιχείρησης που δικαιούται την ενίσχυση, το «800άρι» καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου (άρα, δεν θα δοθεί το «800άρι» σε κάθε εταίρο χωριστά).

Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ  θα γίνουν  από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες  έκλεισαν με κρατική εντολή.

Επίσης για τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών από τις 21/4 έως τις 23/4. Επομένως οι δεύτερες πληρωμές θα γίνουν 27-30 Απριλίου. Ο τρίτος γύρος πληρωμών προγραμματίζεται από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση ανάλογα με το ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Για παράδειγμα:

Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 2 μπορεί να υποβάλλει δήλωση στις 2 Απριλίου, στις 12 και στις 22.

Ο μισθωτός με ΑΦΜ που λήγει σε 3 μπορεί να υποβάλλει δήλωση στις 3 Απριλίου, στις 13 και στις 23.

Τα λάθη που θα διορθωθούν από την 1η έως τις 3 Μαΐου, θα αφορούν εργαζόμενους που θα λάβουν τα 800 ευρώ από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Δείτε ακόμη:

Επίδομα 800€: Συνεχίζεται το πρόβλημα με το IBAN 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΛΑΘΟΣ, 800 ΕΥΡΩ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!