Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν έλαβαν το ποσό

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να πληρωθούν χιλιάδες εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμη την αποζημίωση ειδικού σκοπού για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας τον Μάιο.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης πρόκειται για περίπου 7.000 εργαζόμενους, για τους οποίους ολοκληρώνεται η διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων για το επίδομα 534 ευρώ.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε ότι μελετάται σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να ανοίξει το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για λάθη και παραλείψεις εργοδοτών κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αφορά μισθωτούς επιχειρήσεων που:

επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή

θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.

παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης ο εργαζόμενος πληρώνεται με 18 ευρώ. Το χρονικό διάστημα της παράτασης εξαρτάται από την αρχική ημερομηνία της αναστολής και μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 27 ημέρες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ, 534 ΕΥΡΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!