Επανιδρύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Υπουργός ο Μηταράκης, αναπληρωτής ο Κουμουτσάκος

Στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον τίτλο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωράει η κυβέρνηση, λόγω της έξαρσης του προσφυγικού -μεταναστευτικού. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει σε λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις: Υπουργός αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, οι αρμοδιότητες του οποίου στο υπουργείο Εργασίας μεταφέρονται στον υπουργό Γιάννη Βρούτση

Αναπληρωτής υπουργός αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα το Μεταναστευτικό, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο κ. Μηταράκης ως βουλευτής Χίου γνωρίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος, ενώ στις αρμοδιότητες του Γ. Κουμουτσάκου παραμένει η διεθνής διάσταση του προβλήματος. Όσον αφορά  το ρόλο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, παραμένει Επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Φύλαξης των συνόρων.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Στέλιου Πέτσα για την δημιουργία Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολoύθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

–  Φύλαξη των συνόρων μας.

–  Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.

–  Αυξημένες επιστροφές.

–  Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Και όλα αυτά, προχωρώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora. Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη. Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για ζητήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν  κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο και τελεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες μέρες. Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργαςσας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή Υπουργού θα πραγματοποιθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΑΝΙΔΡΥΕΤΑΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!