Έντυπο στα αγγλικά για τα δικαιώματα του πολίτη στη δημόσια διοίκηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το Νοέμβριο του 2005 και απέστειλε σε όλες τις δημόσιες Υπηρεσίες έντυπο με τίτλο «Τα δικαιώματα του Πολίτη στη δημόσια διοίκηση», με σκοπό να συμβάλλει στη διάχυση της διοικητικής πληροφορίας και στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τη διοίκηση.»Στην Ελληνική Επικράτεια διαμένουν, εργάζονται και σπουδάζουν πολλοί αλλοδαποί πολίτες, οι οποίοι συναλλάσσονται και έρχονται σε επαφή με τις δημόσιες Υπηρεσίες για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίμωση του υπουργείου.
«Προκειμένου οι πολίτες αυτοί να έχουν έγκυρη, άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση για τις υποχρεώσεις και τις διευκολύνσεις της διοίκησης αλλά και για να είναι ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους και τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που τυχόν αντιμετωπίζουν στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες Υπηρεσίες, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το σχετικό έντυπο και στην Αγγλική, ως την πλέον διαδεδομένη και διεθνή γλώσσα».

Το έντυπο έχει ήδη αποσταλεί στα ΚΕΠ όλης της χώρας, τα υπουργεία και τις Γενικές τους Γραμματείες καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, «Θεωρούμε ότι η έκδοση αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην υπεύθυνη και ασφαλή ενημέρωση και εξυπηρέτηση των αλλοδαπών πολιτών, οι οποίοι διαμένουν στη χώρα μας και σε αρκετές περιπτώσεις δεν γνωρίζουν ή δεν είναι σίγουροι για τα δικαιώματά τους και τις διευκολύνσεις που παρέχει η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!