Εντατικούς ελέγχους στην αγορά ζητά από τις νομαρχίες η γ.γ. καταναλωτή

Eγκύκλιο σε όλες τις υπηρεσίες εμπορίου των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων σε θέματα προστασίας των καταναλωτών απέστειλε η γενική γραμματεία καταναλωτή. Παράλληλα εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για σωστές και ασφαλείς αγορές εν όψει των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να φέρουν σήμανση CE που αποτελεί δήλωση του κατασκευαστή ότι το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Επίσης, τα παιχνίδια πρέπει να φέρουν το όνομα ή και την εταιρική επωνυμία και το σήμα, καθώς και τη διεύθυνση του κατασκευαστή ή εντολοδόχου του ή του εισαγωγέα στην αγορά, καθώς και οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα.

Επιπλέον, οι καταναλωτές που πρόκειται να αγοράσουν διακοσμητικά κεριά θα πρέπει να μελετούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης/προφύλαξης που φέρουν τα κεριά, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση τους.

Σχετικά με τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται τόσο με τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα όσο και με την αναγραφή της προέλευσης χώρας παραγωγής τους σε τοποθετημένες πινακίδες στους χώρους πώλησης. Επίσης πρέπει να βεβαιώνονται ότι τα ηλεκτρικά προϊόντα που αγοράζουν φέρουν πάνω στο σώμα τους τη σήμανση CE που δηλώνει ότι το προϊόν είναι ασφαλές και κατάλληλο για χρήση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]