Ενίσχυση της Υπηρεσίας Υποδοχής προσφύγων με 118 προσλήψεις από την Ύπατη Αρμοστεία

Με πρόσφατη επιστολή του, ο Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής, κ. Οδυσσέα Βουδούρη, για την ετοιμότητα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης με την πρόσληψη 118 ατόμων. Η χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας, ύψους 1,7 εκ. €, εξασφαλίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους συνάντησης, ο κ. Βουδούρης χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας, επισημαίνοντας ότι η μέχρι τώρα συνεργασία των δυο φορέων έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς, όπως η αξιολόγηση και η βελτίωση της σίτισης και των δομών φιλοξενίας, η δημιουργία των ασφαλών ζωνών για τους ασυνόδευτους ανηλίκους κλπ.

Η ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας Υποδοχής είναι άμεση, καθώς η πρόσληψη των μόνιμων υπαλλήλων που προβλέπει μέσω ΑΣΕΠ ο Ν. 4375, που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, δεν θα ολοκληρωθεί για αρκετούς μήνες, ενώ οι καθημερινές ανάγκες στις δομές είναι επιτακτικές.

Συμφωνήθηκε συνεπώς μεταξύ των κκ. Leclerc και Βουδούρη, να υπογραφεί το γρηγορότερο δυνατόν η Συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων, ώστε να αναλάβουν οι προσληφθέντες εντός του Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΦΙΛΙΠ ΛΕΚΛΕΡΚ, ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!