Ενίσχυση Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης


Στην εισαγωγή και ολοκλήρωση νέων δομών Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στην υιοθέτηση νέων μορφών εκσυγχρονισμού των συστημάτων οργάνωσης και διοίκησης, στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, αλλά και την προώθηση των ψηφιακών συναλλαγών μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης, προσανατολίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.
Αυτό τόνισε χαιρετίζοντας τις εργασίες της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2008-2010», ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι για την επόμενη τριετία έχει εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό «Εθνικό Σχέδιο δράσεων για τη δημόσια διοίκηση», προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ.
«Πρωταρχικό χαρακτηριστικό του είναι το γεγονός ότι εξυπηρετεί την προώθηση των στόχων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, ως υποστηρικτικό εργαλείο, και ιδίως του Ειδικού Επιχειρησιακού «διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», της συμπληρωματικότητας έργων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και της διασφάλιση της βιωσιμότητας μεγάλων έργων πληροφορικής» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Γιατί, όπως προανέφερα, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, και ιδίως η καταπολέμηση των χρόνιων παθογενειών του συστήματος, αποτελεί ένα εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα, το οποίο μόνο συνολικά και συστηματικά μπορεί να αντιμετωπισθεί».

Για «ευχολόγια» και «άσκήσεις επί χάρτου» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!