Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Οριοθετήθηκε μέρος της πυρκαγιάς -Δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Φεβρουάριος
Back
Εξαφανισμένος ο Χρυσοχοΐδης -Περιμένει ανασχηματισμό;

Χρυσοχοΐδης για Βίλια: Οριοθετήθηκε μέρος της πυρκαγιάς -Δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στα μέτωπα των πυρκαγιών και στα Βίλια ειδικότερα, ενημέρωσε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:

Η πυρκαγιά στα Βίλια, στη Δυτική Αττική, έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα υπό πλήρη έλεγχο, δήλωσε το βράδυ (20:30) της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Όπως είπε, προτεραιότητες είναι η διασφάλιση οδών διαφυγής και η προστασία υποδομών και περιουσιών. Στόχος είναι να περιοριστεί η πυρκαγιά στα σημερινά όριά της. Οι συνθήκες, συνέχισε, είναι πάρα πολύ αντίξοες, ωστόσο τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει.

Είμαστε όλοι στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με όλες μας τις δυνάμεις σε διασπορά. Σήμερα επιχείρησαν περιοδικά 33 εναέρια μέσα, έστειλε και η Ρουμανία πεζοπόρο και οχήματα, προσφορά που αποδεχθήκαμε με ευγνωμοσύνη, ανέφερε.

Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή, με περιπολίες σε 24ωρη βάση, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, που αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους πυροσβέστες, πιλότους, λοιπό προσωπικό που συνδράμει, αλλά και στους εθελοντές, ευχαριστώντας τους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και την αυτοθυσία τους, ειδικά το τελευταίο διάστημα. «Έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη μας και την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!