Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
6
Ιούλιος
Back

Απολύσεις: Προτεραιότητα στην εθελουσία δίνει ο Μανιτάκης

Προτεραιότητα στη διευκόλυνση των αποχωρήσεων με τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους που εντάσσονται σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, με την εξαγορά πλασματικών χρόνων, εφόσον δεν κατοχυρώνεται πλήρης σύνταξη, είτε με αποζημίωση, θα δώσει η κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη,  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, για τα θέματα του σχεδίου νόμου, το οποίο αφορά την οργάνωση της δημοσίας διοίκησης και το οποίο πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση, καθώς και για τον σχεδιασμό αναφορικά με τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων έως το 2014 και την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο κινητικότητας.

Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη και για τον σχεδιασμό και την περαιτέρω εξέλιξη της κυβερνητικής πολιτικής για τον δημόσιο τομέα, καθώς και για τα σχετικά μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν, όπως εξαγγέλθηκαν και εγκρίθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, βασικά θέματα της συνάντησης ήταν:

• Ο σχεδιασμός για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων στο σχέδιο της Κινητικότητας, σε συνέχεια της αξιολόγησης δομών του δημοσίου και στο πλαίσιο της ορθολογικής ανακατανομής του ανθρώπινου δυναμικού εκεί όπου εντοπίζονται πραγματικές ανάγκες.

• Ο σχεδιασμός για αποχωρήσεις 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014 με τις αντίστοιχες διαδικασίες και δεξαμενές, και κυρίως μέσα από την αξιολόγηση και κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα αναλάβει η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή, αλλά και από την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης.

Αναλυτική αναφορά έγινε στην ανάγκη βαθιάς και ποιοτικής ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, εφόσον οι σχεδιαζόμενες αποχωρήσεις συνοδευθούν με ισάριθμες προσλήψεις νέων και καταρτισμένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν περάσει τη βάσανο αξιοκρατικών διαδικασιών.

Επίσης, οι δύο άνδρες, στη μακρά τους συνάντηση, συζήτησαν και την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν άμεσα θεσμικές και νομικές ανωμαλίες και αδικίες που αναπαράγουν φαινόμενα πελατειακής συναλλαγής σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα»

Διαβάστε επίσης

«Βράζει» η ΔΗΜΑΡ για τη αποπομπή του διοικητή του ΟΑΕΔ

Δημόσιο: Πρώτο βήμα για την κατάργηση της επετηρίδας

Έως 50% η μείωση των δομών σε πέντε υπουργεία

Προσεχώς σε 206.000 δημόσιους υπαλλήλους τα τεστ αξιολόγησης

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!