Ενιαίος φόρος, πλέον, το χαράτσι – Μέσω ΔΕΗ και το 2013

Σε κοινή θέση κατέληξαν μετά από συνεδρίαση 2.30 ωρών οι πολιτικοί αρχηγοί αναφορικά με το «χαράτσι». Όπως ανακοίνωσαν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, το ειδικό τέλος ακινήτων θα αντικατασταθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εισπράττεται το 2013 μέσω ΔΕΗ, και από το 2014 μέσω των Εφοριών. Η φορολόγηση θα είναι προοδευτική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, είπε ότι το ειδικό τέλος, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, το 2011 ήταν προσωρινό και έκτακτο μέτρο, «καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση» και «τώρα πρέπει να περάσουμε στον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα είναι προοδευτικός».

Ο μηχανισμός είσπραξης αυτού του φόρου θα είναι για το 2013 η ΔΕΗ για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, για τα άλλα που θα προστεθούν ο μηχανισμός είσπραξης θα ανατεθεί στις ΔΟΥ. Από 2014 ο μηχανισμός είσπραξης για όλα θα είναι οι εφορίες.

Περισσότερα στο Nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, NOOZ, ΔΕΗ, ΧΑΡΑΤΣΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!