Ενδοκυβερνητική κόντρα για τα 25 ευρώ στα νοσήλια

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το «χαράτσι» των 25 ευρώ για το εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία. Ο υπουργός έχει εξαιρέσει από το μέτρο με εγκύκλιο, τους άνεργους αλλά και τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την απόσυρση του μέτρου.

«Δεν έχω απολύτως καμία κόντρα με το ΠΑΣΟΚ και δε θέλω να έχω. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικός μας εταίρος και τους ευχαριστώ για τη στήριξη που δίνει στην κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή του μέτρου είσπραξης των 25 ευρώ για νοσηλεία.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται περί ψηφισμένου νόμου, ο οποίος όμως δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση, αλλά ήταν ένα μέτρο που αυτόματα θα λειτουργούσε από την 1/1/14, οριζόντια και καθολικά και θα έπρεπε να βαρύνει τους πάντες.

«Με δική μας απόφαση, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προχωρήσαμε σε εξαιρέσεις από το καθολικό μέτρο», υπογράμμισε ο υπουργός, εξηγώντας ότι εξαιρούνται από την καταβολή των 25 ευρώ οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% κ.λπ.

  •  Πάγια εντολή του υπουργείου Υγείας να περιθάλπονται τα επείγοντα περιστατικά ανασφάλιστων 

 «Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται».

Το παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την καταγγελία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού για το θάνατο ανασφάλιστου και την αδυναμία πολιτών που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη να νοσηλευθούν χωρίς κόστος σε δημόσιο νοσοκομείο .

Ο υπουργός ανέφερε ότι εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, να δοθούν τα στοιχεία και να ερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όσον αφορά ειδικά το ζήτημα με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 13 Νοεμβρίου, είχε κλειστεί ραντεβού με το Μητροπολιτικό Ιατρείο προκειμένου να ενημερωθεί ο υπουργός για τα προβλήματα των ασθενών. Σύμφωνα με τον υπουργό το ραντεβού, όχι από τον ίδιο, αλλά από τους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Ιατρείου, «οι οποίοι, απ΄ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε καμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν. Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, 25 ΕΥΡΩ, ΝΟΣΗΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]