Ένα βήμα πίσω για το Κέντρο Μεταναστών στον Έβρο ο Χρήστος Παπουτσής

Κατά της δημιουργίας Κέντρου Κράτησης στο πρώην στρατόπεδο Φιλιρίδη τάχθηκαν οι δημοτικοί άρχοντες του νομού Έβρου σε συνάντηση που είχαν, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.

Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης του Έβρου αντιπρότειναν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την επέκταση του υπάρχοντος χώρου στο Φυλάκιο για τη λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής και του Κέντρου Κράτησης, εκφράζοντας παράλληλα «την υποστήριξη του περιφερειακού συμβουλίου στη δημιουργία του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Παπουτσής, αφού τους τους διαβεβαίωσε ότι η περιοχή του Εβρου δεν πρόκειται να επωμιστεί το βάρος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης όλης της χώρας, δεσμεύθηκε για την εξέταση των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινούνται στον νομό και δημιουργούν σύγχυση για τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να σταματήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης που προβλέπει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης με τη λειτουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασύλου και την ύπαρξη κέντρων κράτησης και πρώτης υποδοχής.

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι η αποφασιστική φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ασφάλεια των πολιτών του Έβρου και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας για την οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνάντηση, πέραν των τοπικών αρχόντων -δημάρχων και περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης- παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του νομού.

Για τις αντιδράσεις στο νομό Έβρου, όσον αφορά στα Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, πατήστε εδώ.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!