Ένα ακόμη ΚδΑΥ στη μάχη κατά των σκουπιδιών της Αττικής

Νέα σελίδα στο θέμα της ανακύκλωσης στην Αττική, «ανοίγουν» τα εγκαίνια ενός ακόμα Κέντρου διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚδΑΥ) στη Φυλή, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά ΚδΑΥ που κατασκευάζεται τα τελευταία δύο χρόνια από τον Ενιαίο Σύνδεσμο δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, σε συνεργασία με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Παράλληλα, μέσα στην τελευταία διετία τέθηκε σε λειτουργία και το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο χώρο της πρώτης χωματερής στα Άνω Λιόσια, ενώ κατασκευάστηκε και ένα δεύτερο εργοστάσιο στην ίδια περιοχή, το οποίο έχει την δυνατότητα επεξεργασίας ακόμα περισσότερων υλικών που προέρχονται από τα αστικά απορρίμματα της Αττικής.

«Είναι σημαντική υπόθεση να προχωρούμε έργα που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣδΚΝΑ και δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και πρόσθεσε πως πρέπει να προχωρήσουν όλα τα έργα που αναφέρει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, ο οποίος χρονολογείται από το 2003.

Όπως τόνισε ο κ. Χιωτάκης, περιμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της πριν χαθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις των 250.000.000 ευρώ και ταυτόχρονα επιβληθούν και πρόστιμα στην Ελλάδα επειδή δεν έγιναν τα έργα στην Ανατολική Αττική.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο πρόεδρος της ΚΕδΚΕ, δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Χαράλαμπος Μανιάτης, οι βουλευτές Νίκος Καντερές και Μαρία δαμανάκη, ο νομάρχης δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης, οι δήμαρχοι, Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, Φυλής δημήτρης Μπουραίμης, Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος, Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, Ψυχικού Ειρήνη Κατσαρού, Εκάλης Βασιλική Σπηλιωτοπούλου, Μεταμόρφωσης δημήτριος Τζίτζιφας, Ηρακλείου Σταύρος Γεωργόπουλος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης και ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος δημόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση