Εμβολιασμοί: Η κυβέρνηση δίνει πιστοποιητικό, όχι, όμως, & ποιοι έχουν εμβολιαστεί

Ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 18-29

Εμβολιασμοί: Η κυβέρνηση δίνει πιστοποιητικό, όχι, όμως, & ποιοι έχουν εμβολιαστεί

Σε συνέχεια των πρωινών δηλώσεων του υπουργού Κυριάκου Πιερακάκη, ο οποίος πρόλαβε το υπουργείο του (!), το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι είναι:

«Διαθέσιμη μέσω του gov.gr από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19. Πρόκειται για ιατρικό έγγραφο, λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι, κλείνει ο κύκλος της αμιγώς ψηφιακής διαδικασίας ελέγχου επιλεξιμότητας και καθορισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό που υλοποίησαν από κοινού τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Ήδη μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της 18ης Φεβρουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 634.037 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 430.124 αφορούν σε πρώτη δόση εμβολίων, ενώ 203.913 συμπολίτες μας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις».

Για ποιο λόγο δεν δίνονται τα στοιχεία;

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι για ποιο λόγο, εφόσον επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι διαθέσιμα τα στατιστικά στοιχεία όσων έχουν εμβολιαστεί κρατά κρυφά και δεν τα δίνει στη δημοσιότητα:  

-Ανά ηλικιακή ομάδα.

-Ανά επαγγελματική κατηγορία.

-Ανά φορέα του Δημοσίου τομέα (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Φορείς του υπουργείου Υγείας – πλην νοσοκομείων κλπ).

Με αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών να κοροϊδεύει τους πολίτες. 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]