«Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται» – Στη Δικαιοσύνη Παππάς, Σπίρτζης για δημοσίευμα

«Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους» τονίζουν οι υπουργοί Επικρατείας και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και Νίκος Παππάς σε ανακοίνωση τους απαντώντας σε «συκοφαντικό» δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»

Αναλυτικά η δήλωση των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.

Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:

– Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

– Δεύτερο: ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

– Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

* Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.

* Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.

Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη».

Τα δημοσίευμα του Βηματοδότη

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ξεκίνησε με δημοσίευμα του Βηματοδότη με το οποίο «φωτογραφίζονταν» οι δύο υπουργοί ότι διατηρούν κοινό γραφείο με «γρηγορόσημο», το οποίο κάνει ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ!!

«Διάφοροι εξοργισμένοι συριζαίοι μου μεταφέρουν ότι δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους. Με δυο λόγια, στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών. Όπως όμως σας προανέφερα, με το αζημίωτο…

Τώρα, θα ρωτήσετε, τι είδους εξυπηρετήσεις διευθετεί το εν λόγω γραφείο; Οσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»…

Είναι τέτοιος ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τη λειτουργία του που ορισμένοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε… εργοστάσιο και για όσους δεν γνωρίζουν σε μηχανή παραγωγής χρήματος (μαύρου προφανώς). Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα. Για τέτοια ποσά μιλάμε. Προφανώς δεν τολμώ ούτε να το πιστέψω ούτε καν να το διανοηθώ ότι μπορεί  να γίνονται τέτοια πράγματα επί αριστερής διακυβερνήσεως. Έτσι αναμένω με λαχτάρα είτε διαψεύσεις είτε λουκέτο στην εταιρεία των δύο αξιόμαχων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.»

Η ερώτηση Αυγενάκη και το δημοσίευμα των Νέων

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή χωρίς πάλι να κατονομάσει τους δύο υπουργούς. Κάτι που έκανε με σημερινό δημοσίευμα στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ενα σε δύο

Λένε για τους δημοσιογράφους ότι (συνηθίζουν οι περισσότεροι να) «κάνουν την τρίχα τριχιά», κατά τη σχετική έκφραση της ευάνδρου Ηπείρου για τις υπερβολές, αλλά και οι βουλευτές δεν πάνε πίσω ρε παιδί μου! Τρομεροί τύποι. Λαμβάνω ως παράδειγμα, τελευταίο, χθεσινή ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης – φίλος μου, κατά τα άλλα, οφείλω να παραδεχθώ.

Τι καταγγέλλει ο εν λόγω Αυγενάκης στην ερώτησή του; Οτι δύο υπουργοί έχουν στήσει μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως «αιτημάτων» με ημερήσιο τζίρο 50.000 ευρώ (!!!) σε γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού και, παρότι δεν κατονομάζει τους δύο υπουργούς, σημειώνει ότι οι «πρωταγωνιστές» έχουν νοικιάσει το γραφείο επί της Λεωφόρου Συγγρού «όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες “εκκρεμότητές” τους».

Πρόκειται, όπως υποστηρίζει, «για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης, η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών… με το αζημίωτο». Στο πλαίσιο της ερώτησης εξειδικεύει και το είδος των «θεμάτων» που διευθετεί το δίδυμο των υπουργών, αλλά δεν τα καταγράφω διότι ακριβώς πρόκειται – το πιστεύω… – για μια περίπτωση μετατροπής της «τρίχας σε τριχιά».

Και τούτο διότι ο Αυγενάκης αναφέρεται στο «κοινό» γραφείο που έχουν οι δύο καλοί φίλοι, για τους οποίους έχω αναφερθεί διεξοδικά και προ ημερών, ο υπουργός Νίκος «μη με ενοχλείτε, εκτός και αν πρόκειται για σοβαρότατο θέμα διότι συνομιλώ με τον Θεό» Παππάς και ο Χρήστος «τώρα που λείπει ο Αλέξης Μητρόπουλος είμαι το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» Σπίρτζης.

Το γραφείο, που δεν είναι ένα, αλλά… δύο, βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 12, στον 1ο όροφο, είναι επιπλωμένο με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις περί interior design. Το περί «κοινού» γραφείου τού προέκυψε του Αυγενάκη από το γεγονός ότι φέρει (έφερε, μέχρι χθες τουλάχιστον) απέξω στα κουδούνια τα ονόματα των δύο υπουργών «Ν. Παππάς – Χρ. Σπίρτζης». Στον πρώτο όροφο, όμως, υπάρχουν δύο πόρτες με ισάριθμα κουδούνια αλλά χωρίς τα ονόματα των δύο κυρίων. Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, πόθεν προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο «δύο σε συσκευασία του ενός» γραφείο στεγάζεται ή στεγαζόταν μια «φάμπρικα» εξυπηρετήσεων, και δεν ήταν ένα κλασικό πολιτικό γραφείο δύο συστεγαζόμενων πολιτικών.

Ας πούμε, την πιθανότητα να έχουν ένα γραφείο για να γλιτώνουν τα έξοδα την εξέτασε ο έξυπνος;

(Αν και πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, δύο βουλευτές από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β’ Αθηνών συγκεκριμένα, να στεγάζονται στο ίδιο γραφείο. Εξαιρετικό μέχρις παρεξηγήσεως δηλαδή…)

Καλομελέτα…

Φυσικά, εγώ κάτι τέτοια δεν τα αφήνω – με γνωρίζετε πλέον τόσο καιρό πώς ενεργώ. Επικοινώνησα αμέσως με τον καταγγέλλοντα βουλευτή Αυγενάκη. Για να τον κακίσω! Να του τα «ψάλω» ένα χεράκι δηλαδή, για τις ανεδαφικές – το λιγότερο, αίσχος! – αναφορές του κατά δύο ευυπόληπτων πολιτικών ανδρών οι οποίοι, χωρίς ίχνος υπερβολής (επίσης με ξέρετε, δεν υπερβάλλω ποτέ – λέμε τώρα…), κοσμούν το Κοινοβούλιο.

– Το θέμα του κοινού γραφείου μού το είχαν διοχετεύσει κι εμένα, είπα του Αυγενάκη. Αλλά από πουθενά δεν μου προέκυψε κάποια μη σύννομος συμπεριφορά των συνοικούντων. Εξού και το άφησα στην άκρη…

– Φίλτατε, παραβήκατε έναν βασικό κανόνα της δημοσιογραφίας που λέει ό,τι ξέρεις γράφ’ το γιατί κάποιος άλλος θα σε προλάβει, με επέκρινε με τη σειρά του.

Διέκοψα τη συνομιλία διότι σιγά να μη δεχθώ μαθήματα δημοσιογραφίας από έναν… τοπογράφο μηχανικό, όπως εκείνος.

Ασε που είμαι βέβαιος ότι οι δύο υπουργοί, ο υπουργός Παππάς και ο φίλος μου Χρήστος Σπίρτζης, θα τον αποστομώσουν με την απάντησή τους…

Πάλι καλά

Ας πούμε, ένα παράδειγμα κόντρα σε όσα λέει ο Αυγενάκης (ο οποίος διατείνεται ότι διαθέτει στοιχεία περί όσων καταγγέλλει για το ντουετάκι) είναι το ακόλουθο: υπήρξε συνάντηση του υπουργού Νίκου «συνομιλώ με τον Θεό» κ.λπ. κ.λπ. Παππά με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας και νυν διαμεσολαβητή ακριβών project Τόνι Μπλερ. Εν προκειμένω, του αζερικού αγωγού ΤΑΡ.

Πού έγινε η συνάντηση; Στο γραφείο της Λεωφόρου Συγγρού; Σε σουίτα ξενοδοχείου; Σε κλειστό κλαμπ, ώστε μετά οι δύο να φύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις (ο Παππάς as usual με… παπάκι…) για να μη δώσουν στόχο;

Οχιιιι! Στο Mέγαρο Μαξίμου. Με τους φωτογράφους και τις κάμερες να καταγράφουν την είσοδο και την έξοδο του Μπλερ. Και την ιστορικής σημασίας, θα τη χαρακτηρίσω, χειραψία του με τον υπουργό Παππά…

Αυτά να τα βλέπει ο Αυγενάκης. Είναι το μόνο που έχω να πω…

[Πάλι καλά να λέμε που δεν συμπεριέλαβε στην ερώτησή του προς την κυβέρνηση και την έντονη φήμη ότι το «δύο σε συσκευασία του ενός» γραφείο των δύο υπουργών ανήκει στον αποκαλούμενο «πατέρα» όλων των (μεγαλο)συριζαίων Χρήστο Καλογρίτσα. Πάλι καλά…]

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!