Ελληνικό: Υπογραφή της γνωμοδότησης του ΚΑΣ από τη Λ. Κονιόρδου

Στην υπογραφή της γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη έκτασης 300 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Πρόκειται για την γνωμοδότηση στην οποία κατέληξε το ΚΑΣ, αρχές Οκτωβρίου, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το ΚΑΣ είχε εγκρίνει υπό όρους το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Οι όροι αυτοί σχετίζονται τόσο με το ύψος των κτηρίων όσο και μη δόμηση στην κορυφή του λόφου Χασανίου, τον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Κοσμά, στο αρχαίο λατομείο και τον ταφικό περίβολο που μεταφέρεται εντός του μητροπολιτικού πάρκου.

Πλέον, αναμένεται το τι θα προβλέπει η απόφαση για το ύψος των κτηρίων, ώστε να φανεί εάν θα ανακύψουν νέα εμπόδια για το επενδυτικό πλάνο της κοινοπραξίας με επικεφαλής την Lamda Development.

Η απόφαση Κονιόρδου είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος του οποίου η νομιμότητα θα πρέπει να ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΑΣ, ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!