Ελληνική PISA: Στο 95% η συμμετοχή στις νέες πιλοτικές εξετάσεις σε 585 σχολεία - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
17
Αύγουστος
Back

Ελληνική PISA: Στο 95% η συμμετοχή στις νέες πιλοτικές εξετάσεις σε 585 σχολεία

Oι εξετάσεις της ελληνικής PISA ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, με την συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα να αγγίζει το 95% σε 585 από τα 600 σχολεία, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μάλιστα, ο κ.Κόπτσης μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ανέφερε ότι «τα σχολεία που δε συμμετείχαν, είτε ήταν ολιγοθέσια ή μονοθέσια, καθότι τα σχολεία είχαν προκύψει από τυχαίο δείγμα στρωματοποιημένης δειγματοληψίας, είτε οι εκπαιδευτικοί τους δεν πήραν μέρος από πείσμα και αντίδραση στην αναβάθμιση των σχολείων. Στέρησαν τους μαθητές από την εξαιρετική αυτή διαδικασία, που γίνεται σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο».

Επίσης, πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και έχουν ως στόχο «να βελτιωθεί ποιοτικά το εκπαιδευτικό σύστημα», ενώ επισήμανε ότι του χρόνου θα εφαρμοστούν οι εξετάσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας, πάντα για την ΣΤ’ Δημοτικού και τη Γ’ Γυμνασίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!