Ελάχιστες αιτήσεις εκκρεμούν για το κοινωνικό μέρισμα

Στην ομιλία του για το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα, που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και έκανε γνωστό ότι είναι ελάχιστες οι εκκρεμείς αιτήσεις, που δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους.

Ειδικότερα ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, πιστώθηκε σε λογαριασμούς 7.990 νοικοκυριών, των οποίων οι αιτήσεις είχαν παραπεμφθεί σε έλεγχο, ποσό ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ. Με αυτή την καταβολή, ο αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν το «κοινωνικό μέρισμα», μέρισμα που δεν προβλέπονταν στον εφετινό προϋπολογισμό, ανέρχεται στα 698.828 νοικοκυριά και το συνολικό ποσό που διατέθηκε διαμορφώνεται στα 453 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι, για ελάχιστες ακόμη αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω μη-ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης του 2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου.

Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός αν και δεν διευκρινίζει τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν μάλλον χιλιάδες δικαιούχοι που περιμένουν να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα θα περιμένουν άδικα το επόμενο διάστημα να δουν χρήματα στο λογαριασμό τους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!