ελάτε-σεις-εδώ-που-τα-ξέρετε-καλύτερα-120386
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 18.03.2016 | 11:27

“Ελάτε σεις εδώ που τα ξέρετε καλύτερα”, “Δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης”: Διάλογοι έντασης Κουρουμπλή – Μπουσδούκου για την Ειδομένη

Εχασε την ψυχραιμία του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής και επέλεξε να επιτίθεται στην δημοσιογράφο του Σκάι Αννα Μπουσδούκου για τις ερωτήσεις της αντί να απαντά επ’αυτών.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης με τον υπουργό Εσωτερικών να βρίσκεται στην Ειδομένη προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί. Οταν η Αννα Μπουσδούκου ρώτησε τον υπουργό Εσωτερικών γιατί το κράτος εγκαίρως δεν έδωσε το παρών προκειμένου να απομακρύνει τους πρόσφυγες από εκεί αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα, ο κ.Κουρουμπλής εμφανώς ενοχλημένος από το ερώτημα απάντησε «ελάτε εσείς εδώ που το ξέρετε καλύτερα το θέμα να το αντιμετωπίσετε».

Αμεσα απάντησε η Αννα Μπουσδούκου λέγοντας ότι δεν είναι εκείνη μέλος της κυβέρνησης: “Κύριε Κουρουμπλή δεν είμαι μέλος της κυβέρνησης εφόσον μου αναφέρεστε προσωπικά, ούτε υπουργός. Δεν κάνω τον εισαγγελέα άλλα θα προσέχετε τη διατύπωσή σας».

Κουρουμπλής: «Δεν θα απαντάτε εσείς, θα ρωτάτε εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν μείνουν εδώ θα φύγουν γρήγορα όταν ανοίξουν τα σύνορα. Πως εσείς που τα ξέρετε τόσο καλά θα το κάνουμε θα τους πάρουμε με τη βία να τους φέρουμε κάτω;»

Μπουσδούκου: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον τόνο σας»

Κουρουμπλής: «Επιτέλους να υπάρχει και ένα μέτρο σε αυτά που λέτε στις τηλεοράσεις»

Μπουσδούκου: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον τόνο σας κύριε υπουργέ. Εντάξει είναι πολύ εύκολο να ανακαλύπτεται εχθρούς».

Κουρουμπλής: «Στο βωμό της τηλεθέασης να μην λέμε πράγματα στην τηλεόραση που προσβάλουν τη χώρα».

Μπουσδούκου: «Πώς βρήκαν χώρο να δράσουν οργανώσεις και να έχουμε περιστατικά όπως έγινε την Καθαρά Δευτέρα και έφτασε σε δεύτερο χρόνο το ελληνικό κράτος να μοιράζει φυλλάδια ενημέρωσης σήμερα».

Κουρουμπλής: «Το ελληνικό κράτος έχει μία τρικυμία να αντιμετωπίσει που κανένα κράτος μόνο του και με το μηχανισμό που διαθέτει δεν θα ήταν εύκολο να αντιμετωπίσει.

Ο υπουργός παρομοίασε την κατάσταση με τον τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ λέγοντας ότι «ακόμα σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στις σκηνές και πρόσθεσε: “Λοιπόν με αυτοθυσία των ανδρών της αστυνομίας και του στρατού και αυτά να τα τονίζετε γιατί είναι ντροπή να απαξιώνετε την προσπάθεια του ελληνικού κράτους».

Μπουσδούκου: «Δεν καταλαβαίνω σε ποιον αναφέρεστε;»