ΕΛ.ΑΣ. για αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ: Πώς έγινε η πρόσληψή του

Στα ερωτήματα που τέθηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης σχετικά με τον αστυνομικό, ο οποίος τράβηξε όπλο εντός της ΑΣΟΕΕ, απαντά η Ελληνική Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζονται ο τρόπος και τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία προσελήφθη ο ειδικός φρουρός. Όπως εξηγείται, ο αστυνομικός εισήχθη στην αστυνομία μέσω διαγωνισμού (με συμμετοχή του ΑΣΕΠ) που προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού πρώτα ολοκλήρωσε με επιτυχία το ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

“Σε συνέχεια της από 24-02-2020 Ανακοίνωσης σχετικά με περιστατικό επίθεσης σε βάρος Ειδικού Φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι:

-ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια – συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π. – στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,

– η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας»”.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΕΛΑΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΣΟΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!