ΕΛ.ΑΣ. : Ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα drone

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι εξέφραζαν το περασμένο διάστημα φόβους για τυχόν τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων (τύπου drone), σχεδιάζουν πυρετωδώς τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ενός τέτοιου χτυπήματος που θα μπορούσε να γίνει παρουσία πλήθους κόσμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τρόπος κατάρριψης ύποπτων ελικοπτέρων μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών στα συστήματα πλοήγησής τους. Ετσι, ευαίσθητοι στόχοι, όπως το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τα υπουργεία και οι πρεσβείες, θα θωρακίσουν την ηλεκτρονική αεράμυνά τους για την αντιμετώπιση βομβιστικών ενεργειών ή επιθέσεων σημειολογικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο εξοπλισμός που πιθανολογείται ότι θα αποκτηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θα χρησιμοποιηθεί από την Αστυνομία παρεμβαίνει στα ηλεκτρονικά συστήματα των τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων και αδρανοποιεί το σύστημα πλοήγησής τους, μπλοκάροντας ουσιαστικά το τηλεχειριστήριο του χρήστη.

Το αποτέλεσμα είναι το ελικοπτεράκι να φεύγει από τον έλεγχό του δράστη και να πέφτει στο έδαφος όταν τα καύσιμά του τελειώσουν ή αποδυναμωθούν οι μπαταρίες του. Μέχρι την κατάρριψή του εκτιμάται ότι οι Αρχές θα έχουν το χρόνο να εκκενώσουν την περιοχή και να ελέγξουν την ιπτάμενη απειλή. Το κόστος του συγκεκριμένου εξοπλισμού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι πάρα πολύ υψηλό και ήδη έχει ανοίξει κύκλος συζητήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόκτησή του.

Πηγή: e-typos.com

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ


Αφήστε μια απάντηση