«Εκτροπή» Μπιρμπίλη – Παπουτσή για Αχελώο

Εκτροπή στις σχέσεις Μπιρμπίλη – Παπουτσή προκάλεσε το θέμα της εκτροπής του Αχελώου.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπριμπίλη σε σχετική επερώτηση βουλευτών της NΔ, υπογράμμισε ότι «τα αποτελέσματα των τριών διαχειριστικών μελετών, οι οποίες αναμένεται να εκπονηθούν εντός του 2010, θα καθορίσουν την πορεία πραγματοποίησης ή μη του έργου της εκτροπής του Aχελώου». Επικαλέστηκε δε και τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Zήτησε μάλιστα ενός διορία ενός έτους προκειμένου να εκπονηθούν οι νέες μελέτες. «Eδώ υπομένετε τόσα χρόνια απραξίας, έναν χρόνο δεν μπορείτε να περιμένετε», είπε η κ. Μπιρμπίλη χαρακτηρίζοντας απολύτως σωστή την προεκλογική θέση του πρωθυπουργού ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει Σαχάρα η Θεσσαλία». Ανακοίνωσε μάλιστα την -εντός του Iανουαρίου- προκήρυξη διαγωνισμού για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων με κύρια προτεραιότητα τις περιφέρειας της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος Χρήστος Παπουτσής διευκρίνισε ότι «το ΠAΣOK είναι ταυτισμένο με το έργο της εκτροπής του Aχελώου… τα έργα υποδομής που ξεκίνησαν θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν πάνω σε σύγχρονες βάσεις και χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον».

Τη στιγμή που οι επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμειναν να ζητούν από την κυβέρνηση μια ξεκάθαρη θέση για το αν το έργο θα προχωρήσει η όχι, η υπουργός Περιβάλλοντος έστρεψε τα πυρά της προς την προηγούμενη διακυβέρνηση, λέγοντας ότι «οι ίδιοι που εμφανίζονται ως τιμητές του έργου δεν αποδίδουν στην προηγούμενη κυβέρνηση τις ευθύνες της, αφού -όπως σημείωσε- η κυβέρνηση της NΔ, προχωρώντας σε παρωχημένους και μη αποδεκτούς χειρισμούς, οδήγησε το έργο σε σοβαρή δικαστική εμπλοκή».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΕΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!