Εκτός κυβέρνησης ο Ντίνος Ρόβλιας

Ο (πρώην πλέον) υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας είναι το πρώτο «θύμα» του πήχη που έχει βάλει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στα θέματα της διαφθοράς. Σύμφωνα πληροφορίες (οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και στην ενημέρωση Τύπου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή) η παραίτησή του που είχε υποβληθεί προφορικά στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη τη Δευτέρα το βράδυ έγινε τελικά αποδεκτή από τον πρωθυπουργό την Τρίτη το μεσημέρι, λίγο πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα της διαφθοράς.

«Υπέβαλα στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου μετά από δημοσιεύματα που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο μου να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών. Ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ΄ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας«, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ρόβλιας.
 
Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει χαρακτηριστικά: «μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ρόβλιας διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του. Πλην, όμως, για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής. Πρόσθεσε δε ότι ο πρωθυπουργός ανέθεσε εισήγηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο, για συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας αναφορικά με θέματα αυτά, στους οποίους θα δεσμεύουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης από εδώ και πέρα. 

Κριτική από την αντιπολίτευση

«Δεν πείθουν, ούτε οι διαδιδόμενοι ισχυρισμοί του απομακρυθέντος υφυπουργού, ούτε η σημερινή κίνηση εντυπωσιασμού του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι, εβδομήντα ημέρες από το σχηματισμό της κυβέρνησης, και ενώ οι περισσότερες θέσεις Γενικών Γραμματέων και διοικητών οργανισμών δεν έχουν συμπληρωθεί, ο Πρωθυπουργός αναγκάζεται να αποπέμψει ένα από τα στελέχη της κυβέρνησής του. Και όλα αυτά, για τη διαχείριση των εντυπώσεων. Δηλαδή, επειδή αποκαλύφθηκαν οι ρουσφετολογικές παρεμβάσεις και όχι γιατί έγιναν.  Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε έμπρακτα πρακτικές πελατειακών σχέσεων, αλλά και έλλειψη δεοντολογίας. Είναι ένα ακόμη δείγμα γραφής της κυβέρνησής του», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης.

Σχολιάζοντας την παραίτηση ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Ο κ. Γ. Παπανδρέου πήρε το πρώτο ρεκόρ από τον πατέρα του: τότε ο Ασημάκης Φωτήλας είχε διωχθεί από την κυβέρνηση μέσα σε τρεις μήνες, τώρα ο πρώτος υφυπουργός του φεύγει μέσα σε δυόμιση μήνες. Καλή αρχή…». 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας www.zougla.gr την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ρόβλιας με έγγραφά του τα οποία παρουσιάζονταν στην ιστοσελίδα, ζητούσε «τακτοποιήσεις» – ρουσφέτια (αποσπάσεις, μετατάξεις κλπ) αστυνομικών και στρατιωτικών από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

Η αυτοδιοίκηση gr επικοινώνησε με συνεργάτες του κ. Ρόβλια από χθες, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ναι μεν τα έγγραφα υπήρχαν αλλά ήταν εσωτερικά έγγραφα του γραφείου του υφυπουργού και δεν είχαν σταλεί πουθένα. Παράλληλα άφηναν να εννοηθεί ότι κάποιοι επιχειρούν να «παραιτήσουν» τον υφυπουργό, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και δύο μήνες δεν είχε πάρει αρμοδιότητες. 

Ωστόσο, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Παμπούκη ο Ντίνος Ρόβλιας, επιβεβαιώθηκε ότι το θέμα ήταν υπαρκτό και καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μιλήσει για μηδενική ανοχή στα θέματα της της διαφθοράς, όπως υπενθύμισε στην αυτοδιοίκηση gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού «δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την αποδοχή της παραίτησης». 

Διαβάστε για την αποκάλυψη στο: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=86844&cid=6

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!