Εκτός διαθεσιμότητας ΑμεΑ, πολύτεκνοι και ευπαθείς ομάδες

Δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα άτομα από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σύμφωνα με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τις έξι νομοθετικές πράξεις.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση, με τις ρυθμίσεις του άρθρου 15, «βελτιώνεται νομοτεχνικά η παράγραφος Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (σ.σ.: μνημόνιο 3), και παρέχονται διευκρινίσεις ώστε να υπάρχει ειδική νομοθετική αναφορά ότι συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑμεΑ ή είναι πολύτεκνοι, προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαρύνει φορολογικά ή εργαζόμενοι των οποίων ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία, δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα».

ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΙΣ 7 ΠΝΠ

Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΜΕΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΠΝΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!