Έκτακτα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών

Σειρά έκτακτων μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, δεδομένων των ύποπτων -όπως είπε- συνθηκών κάτω από τις οποίες τυλίγονται στις φλόγες δασικές περιοχές της χώρας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, οι μισές πυρκαγιές από όσες έχουν εξιχνιαστεί «οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση».

«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες -λόγω της ώρας ή της περιοχής- συνθήκες ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος», σημείωσε ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από έκτακτη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Γι αυτούς τους λόγους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση της ΕΛΑΣ με συνεχείς περιπολίες στα δάση, ενώ όπως είπε θα απαγορευτεί η κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου «και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση