έκπτωση-για-εμβολιασμένους-στις-μηνι-796909
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 16.07.2021 | 09:52

Έκπτωση για εμβολιασμένους στις μηνιαίες κάρτες των ΜΜΜ

Είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα μεταφοράς οι ανεμβολίαστοι ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο απίθανο είναι και να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε» ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επισήμανε ότι εξετάζονται τα κίνητρα στους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ τα οποία θα έχουν μορφή εκπτώσεων.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο.

«Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα» τόνισε.

Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και rapid test στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τον υπουργό, τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000.

«Δημοσιεύτηκε μια έκθεση, η οποία αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϋ» κατέληξε.