Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι και αναπληρωτές θα έχουν ίδια δικαιώματα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι και αναπληρωτές θα έχουν ίδια δικαιώματα

Ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους μόνιμους δασκάλους και καθηγητές υποσχέθηκε στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τάσος Κουράκης δέχθηκε την άρση του διετούς αποκλεισμού των αναπληρωτών σε περίπτωση που αρνούνται την πρόσληψή τους, ενώ συμφώνησε ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες αναπληρωτών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγορία και να προηγούνται στις τοποθετήσεις στα σχολεία και επίσης να δίνεται άδεια μητρότητας διάρκειας 6 μηνών στις αναπληρώτριες.

Θετικά «είδε» ο αναπληρωτής υπουργός και το αίτημα των αναπληρωτών να έχουν τη δυνατότητα παραμονής σε μία διεύθυνση για τουλάχιστον δύο χρόνια, προκειμένου να αποφεύγονται οι συνεχείς μετακινήσεις και τα έξοδα που έχουν να αντιμετωπίσουν την ενοικίαση σπιτιών.

Όσον αφορά στους μόνιμους διορισμούς, οι αναπληρωτές ζήτησαν να γίνουν από τον πίνακα επιλαχόντων του ΑΣΕΠ και να προσμετράται μόνο η προϋπηρεσία, ενώ τα υπόλοιπα προσόντα (μεταπτυχιακά, κοινωνικά κριτήρια και άλλα), να μοριοδοτούνται μόνο ως κριτήριο τοποθέτησης και όχι διορισμού.

Πηγή: Έθνος

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!