εκλογική-αποζημίωση-από-3-000-μέχρι-150-ευρώ-82-641305
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 19.05.2023 | 12:18

Εκλογική Αποζημίωση: Από 3.000 μέχρι 150 ευρώ – Αναλυτικά ποσά κατά κατηγορία υπαλλήλων

Τα ποσά που θα πάρουν ως εκλογική αποζημίωση όσοι, υπάλληλοι του Δημοσίου, εργαστούν για τις εκλογές της 21ης Μάη καθορίζουν ΚΥΑ που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Η εκλογική αποζημίωση σε υπαλλήλους του Δημοσίου καταβάλλεται για την έκτακτη απασχόληση κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου και το ποσό είναι από απαλλαγμένο από κρατήσεις και φόρους και καταβάλλεται ολόκληρο.

Αναλυτικά δικαιούχοι και ποσά:

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Δήμων καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200 €), ανά υπάλληλο.

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας – Θράκης) καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης καθορίζεται στο ποσό των πεντακοσίων εξήντα ευρώ (560 €), ανά υπάλληλο.

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο

— Για την επίτροπο της 1ης Υπηρεσίας Επιτρόπου Τομέα Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη που εδρεύει στην Αθήνα η ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) και για την αναπληρώτρια Επίτροπο της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας – Θράκης καθορίζεται στο ποσό των δύο χιλιάδων εβδομήντα ευρώ (2.070 €).

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του e-Ε.Φ.Κ.Α. και του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., καθορίζεται στο ποσό των τετρακοσίων ευρώ (400 €), ανά υπάλληλο.

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών καθορίζεται στο ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200 €), ανά υπάλληλο.

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων εβδομήντα ευρώ (370 €), ανά υπάλληλο.

— Η ειδική εκλογική αποζημίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέα Εσωτερικών) που υπηρετούν ή απασχολούνται στις Διευθύνσεις Διοικητικής Υποστήριξης, έως εξήντα έξι (66) άτομα, Προϋ-πολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης, έως είκοσι (20) άτομα, Προμηθειών και Υποδομών, έως τριάντα τρία (33) άτομα, Εκλογών, έως πενήντα τέσσερα (54) άτομα, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έως τριάντα πέντε (35) άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων Γενικών Διευθυντών, στις λοιπές Διευθύνσεις και μονάδες του Υπουργείου Εσωτερικών, έως είκοσι (20) άτομα, καθορίζεται στο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €) ανά άτομο, λόγω της ιδιαιτέρως βεβαρημένης εργασίας που επιτελούν κατά την προπαρασκευαστική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου της 21ης Μαΐου 2023 καθώς και για τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων

— Σε 56.441 υπαλλήλους που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκ των οποίων 54.318 ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας, η αποζημίωση ορίστηκε στα 200 ευρώ για όλο το διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας.

— Εκλογική αποζημίωση θα λάβουν έως 17.000 υπάλληλοι που υπηρετούν στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα:

  • σε 170 υπαλλήλους ενιαίου μισθολογίου (μόνιμοι και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), θα δοθεί ποσό 150 ευρώ
  • σε 11.740 ειδικού μισθολογίου, 170 ευρώ
  • σε 5.090 με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εκ των οποίων 2.389 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (επί θητεία προσωπικό) και 2.428 Εποχικούς Πυροσβέστες (Ι.Δ.Ο.Χ.), 170 ευρώ και σε 273 συμβασιούχους της ΓΓΠΠ (Ι.Δ.Ο.Χ.), 150 ευρώ.

— Στα 170 ευρώ καθορίστηκε η αποζημίωση σε 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

— Για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς του Εφετείου Αθηνών η αποζημίωση ορίστηκε ως εξής:

  • Στον Γενικό Επόπτη, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου της Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, θα χορηγηθούν 780 ευρώ.
  • Σε 10 Προέδρους Εφετών (τακτικοί και αναπληρωματικοί) θα δοθούν 660 ευρώ.
  • Σε 49 Εφέτες ή Αντεισαγγελείς Εφετών, που θα απασχοληθούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες ως μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών θα δοθεί το ποσό των 600 ευρώ.
  • Σε 3 Εφέτες και Αντεισαγγελείς Εφετών, αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης ορίστηκε στα 600 ευρώ.

— Σε 206 υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου, το ποσό της αποζημίωσης σε 37 εξ αυτών που εργάζονται στη Διεύθυνση Εκτυπώσεων- Βιβλιοδεσίας ορίστηκε στις 3.000 ευρώ και στους άλλους 169 το ποσό των 2.070 ευρώ.

— Για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η αποζημίωση είναι 800 ευρώ σε 15 υπαλλήλους της ομάδας ανάπτυξης και βελτίωσης των εφαρμογών πληρωμής εκλογικών αντιπροσώπων και 600 ευρώ σε 50 υπαλλήλους της ομάδας υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογών, τηλεφωνικής υποστήριξης και υποστήριξης υποδομών.

— Στα 2.070 ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση για 51 υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών

— Στα 3.000 ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση για 11 υπαλλήλους/στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

— Για τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και μέχρι τον αριθμό των ογδόντα δύο (82) ατόμων καθορίζεται εφάπαξ ειδική εκλογική αποζημίωση στο ποσό των διακοσίων σαράντα ευρώ (240,00€) για κάθε έναν εξ αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας.

— Ειδική εκλογική αποζημίωση καθορίζεται και για στελέχη Λιμενικού και Ελληνικής Ακτοφυλακής ως εξής:
  • Για οκτώ χιλιάδες εκατόν έξι (8.106) εν ενεργεία στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €).
  • Για τριακόσιους σαράντα τέσσερις (344) πολιτικούς υπαλλήλους, το ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 €).