Εκλογές ΟΤΑ: «Βόμβα» Γρηγοράκου για ψήφο στα 16

Μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το βράδυ της Τετάρτης με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής», ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καθιερωθεί το δικαίωμα της ψήφου στα 16.

Ο κ. Γρηγοράκος περιγράφοντας τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για τις τοπικές εκλογές, επανέλαβε ότι  ο τρόπος οργάνωσης δεν μπορεί να στηρίζεται σε κομματικές, παραταξιακές ή προσωποκεντρικές πλειοψηφίες, και ως εκ τούτου, σε αυτό το πλαίσιο η αποδέσμευση της εκλογής δημάρχου από εκείνη των δημοτικών συμβούλων με τα δύο ψηφοδέλτια, είναι αναμφίβολα μία μεγάλη μεταρρύθμιση και καινοτομία.

Επιπλέον, ο κ. Γρηγοράκος υποστήριξε ότι το δικαίωμα της ψήφου από τα 16 έτη, είναι επίσης κάτι το θετικό το οποίο θα πρέπει καθιερωθεί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ, ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ 16


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!