Εκκληση Λοβέρδου στους διοικητικούς να ανοίξουν το ΕΜΠ - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
25
Οκτώβριος
Back

Εκκληση Λοβέρδου στους διοικητικούς να ανοίξουν το ΕΜΠ

Δραματική έκκληση τους διοικητικούς υπάλληλους να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε, μέσω του Μega, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση».

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο, κάνω έκκληση να το σταματήσουν. Δεν έχω δυνατότητα για να ανοίξω τα πανεπιστήμια, δεν μού δίνει ο νόμος τέτοια δυνατότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός της ημέρας οι διοικητικοί θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη μερικά παράθυρα ευκαιριών και πρέπει να ανοίξουν το ΕΜΠ.

«Το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι χαμένο πολιτικά και κοινωνικά (…) πρόκειται για τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα» ανέφερε στο Μega ο υπουργός Παιδείας, μετά την απόφαση των διοικητικών για επ’ αόριστον κλείσιμο του Ιδρύματος.

«Θα την πληρώσει ο κόσμος του ιδρύματος την απερίσκεπτη απόφαση (για επ’ αόριστον «λουκέτο) (…) Εξαιτίας του ενός χαμένου εξαμήνου το ΕΜΠ θα περάσει κρίση για πάρα πολλά χρόνια, σε ανάλογο περιστατικό ένα άλλο ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια να επανακάμψει στην κανονική του λειτουργία» προειδοποίησε.

Τόνισε ότι οι διοικητικοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην αξιολόγηση, ενώ ανέφερε ότι «σωστά λένε ότι οι διοικητικές ανάγκες δεν καλύπτονται με τις απολύσεις, τα πανεπιστήμια δούλευαν επειδή οι διαθέσιμοι κάλυπταν τις ανάγκες τους αλλά όχι στο 100%».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!