Εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές διαδικτυακές Πύλες - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Εκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές διαδικτυακές Πύλες

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Έργου «δημοτικές διαδικτυακές Πύλες», την Τετάρτη 28 Μαΐου 2008, ώρα 11.30 στο ξενοδοχείο King George, στην Πλατεία Συντάγματος.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ενώ για τα έργα της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μιλήσει ο Υφυπουργός Εσωτερικών  Χρήστος Ζώης.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού και των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης για τα έργα της Ψηφιακής Ελλάδας, έργα που συμβάλλουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της χώρας μέσα από την παροχή σύγχρονων, καινοτόμων και αξιόπιστων υπηρεσιών. Στόχος είναι η αντικατάσταση υφιστάμενων πρακτικών με ηλεκτρονικές συναλλαγές που συμβάλλουν στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το έργο «δημοτικές διαδικτυακές Πύλες», βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης σε 470 δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε νέες παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνίσταται στη δημιουργία δημοτικής διαδικτυακής πύλης πληροφόρησης που περιλαμβάνει και την παροχή προς τους δημότες Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών αμφίδρομης επικοινωνίας και συναλλαγών.

Ο κάθε δήμος έχει πλέον την ευκαιρία να αποκτήσει στο διαδίκτυο μια πλήρη παρουσία της ταυτότητας, του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του και προβάλλοντας ένα φιλικό και διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης προς τον πολίτη στον ίδιο βαθμό και σε ενιαίο πλαίσιο με το σύνολο των δήμων από όλη τη χώρα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!