εισαγωγικός-διαγωνισμός-εθνικής-σχο-594041
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 05.07.2021 | 20:13

Εισαγωγικός διαγωνισμός Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης -Όλη η διαδικασία (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ το οποίο δίνει διευκρινίσεις πάνω σε διαδικαστικά θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.).

Στο ΦΕΚ περιγράφεται το περιεχόμενο και η διαδικασία εξέτασης των ενοτήτων του πρώτου και δευτέρου σταδίου του εισαγωγικού διαγωνισμού.

Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης ορίζεται σε δύο (2) ώρες, οι οποίες ξεκινούν με το πέρας της τελευταίας εκφώνησης του προς ανάπτυξη θέματος.

Η προφορική εξέταση των υποψηφίων διενεργείται ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, οριζόμενης από την Κ.Ε.Ε., αποτελούμενης από μέλη του διδακτικού προσωπικού Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αντίστοιχης ειδικότητας.

Η βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων του εισαγωγικού διαγωνισμού, σε όλα τα στάδια διεξαγωγής του, πραγματοποιείται στο κτίριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Δικαίωμα συμμετοχής στο δεύτερο στάδιο έχουν οι υποψήφιοι κατά σειρά επίδοσης σε διπλάσιο αριθμό του προκαθορισμένου αριθμού εισακτέων στη ΕΣΔΔΑ, εφόσον έχουν συγκεντρώσει τη βάση της βαθμολογίας, προστιθέμενων και των ισοβαθμησάντων με τον τελευταίο επιτυχόντα υποψήφιο.

Τα αποτελέσματα κάθε σταδίου του εισαγωγικού διαγωνισμού αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (www.ekdd.gr). Στους πίνακες των αποτελεσμάτων που αναρτώνται, εμφαίνεται μόνον ο μοναδικός κωδικός αριθμός που αποδίδεται σε καθένα υποψήφιο με την υποβολή της αίτησής του.

Οι δυνητικά εισαγόμενοι στη Σχολή οφείλουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να υποβάλουν γραπτή δήλωση στο Διευθυντή της Σχολής.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ: