εγκρίθηκε-ο-διορισμός-του-άγγελου-μπί-920690
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 07.07.2021 | 14:59

Εγκρίθηκε ο διορισμός του Άγγελου Μπίνη ως διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ο διορισμός του ‘Άγγελου Μπίνη στη θέση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο κ. Μπίνης, δήλωσε υπερήφανος για την δημοσιοϋπαλληλική του ιδιότητα και έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της Αρχής από το 2019, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι δεν διατηρούνται στο συρτάρι και ολοκληρώνονται σε τέσσερις μήνες. Προσέθεσε δε, ότι για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ηλεκτρονική πλατφόρμα, με την οποία παρακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία και πλέον θα ασκείται έλεγχος σε όσους κωλυσιεργούν.

Κατά την διαδικασία της ακρόασης του υποψήφιου επικεφαλής της Αρχής, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Κ. Ζαχαριάδης υποστήριξαν ότι υπήρξε φωτογραφική διάταξη στην προκήρυξη για τον εν λόγω διορισμό, ενώ ο Θάνος Πλεύρης τους κατηγόρησε ότι εξαπολύουν επίθεση που εμφορείται από χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας.

«Δεν μπορεί να αποτελεί κριτική ότι ο κ. Μπίνης συνεργάστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο με τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών», είπε ο κ. Πλεύρης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε μομφή ότι ο σημερινός επικεφαλής της Αρχής είχε στενή υπηρεσιακή σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που διατηρούσε το χαρτοφυλάκειο του υπουργού Εσωτερικών.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το Μέρα25, ενώ παρών δήλωσε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.