Εγκρίθηκε το νέο Οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ -Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Eγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, το νέο οργανόγραμμα του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης. Στην τελική του μορφή, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του, θα είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η αρμόδια διεύθυνση του νέου υπερταμείου σχεδιάζει το πλάνο μετάβασης από το υφιστάμενο στο νέο οργανωτικό σχήμα του φορέα.

Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως η διοίκηση εκτιμά ότι θα εξασφαλίσει την εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων –ανεξαρτήτως του επαγγέλματός τους– στον τόπο κατοικίας τους ή στον τόπο άσκησης της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Είναι ενδεικτικό ότι συνολικά ο ενιαίος φορέας χορηγεί συντάξεις σε 2.805.000 συνταξιούχους και ασφαλίζει περίπου 3.300.000 εργαζομένους, από τους οποίους 1.915.000 είναι μισθωτοί και οι υπόλοιποι 1.385.000 είναι μη μισθωτοί.

Η περιουσία του ανέρχεται σε 8,5 δισ. ευρώ, έχει στην κατοχή του 370 ακίνητα, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 750.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι στο νέο οργανόγραμμα αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο, οι οποίοι εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα συγκεντρωτικό οργανωτικό σχήμα που υποβαθμίζει τις περιφερειακές υπηρεσίες, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι για την τελική του μορφή υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν επίσης ότι υπάρχουν σοβαρότατα ανοικτά ζητήματα σχετικά με τις γενικότερες προϋποθέσεις και τους όρους που αφορούν ακόμη και τη σκοπιμότητα μιας άμεσης κατάθεσης σχεδίου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ. Λόγου χάρη, διερωτώνται εάν ισχύει ή όχι η μνημονιακή υποχρέωση για την παραχώρηση των αρμοδιοτήτων της είσπραξης των εισφορών στην ΑΑΔΕ, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει ξανά το οργανόγραμμα. Το ίδιο ισχύει για τη Διεύθυνση Αξιοποίησης Περιουσίας, αφού, όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, δεν είναι γνωστός ο τελικός χαρακτήρας και το διαχειριστικό καθεστώς που πρόκειται να ισχύσει.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΦΚΑ, ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]