εγκρίθηκε-η-γ-δόση-του-προγράμματος-β-364187
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 22.11.2018 | 20:47

Εγκρίθηκε η γ δόση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (KYA)

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της υπ. Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργου Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά 8 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ.

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Χουλιαράκη και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, για τη μεταφορά ποσού στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για τη χρηματοδότηση της γ’ δόσης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το χρονικό διάστημα από 1.1.2018 έως 31.12.2018.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά του ποσού των 8 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ για την κάλυψη της γ’ δόσης που αφορά στο 20% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο ΑΚΑΓΕ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1.1.2018 έως 31.12.2018 στους συνταξιούχους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου.

Η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από τον Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης–Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

KYA-BOHΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ