Εγκρίθηκε η διπλή δόση για την Ελλάδα, ύψους 7,5 δισ.

Την καταρχήν έγκριση για τη διπλή δόση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ έδωσε τη Δευτέρα το Eurogroup.

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε για τη χώρα μας, τις επόμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ, ενώ τα 3,3 δισ. ευρώ αναμένεται να τα εγκρίνει τον Ιούνιο, αφού προηγουμένως η Ελλάδα ικανοποιήσει τις προαπαιτούμενες δράσεις.

Το Eurogroup υπογραμμίζει τις θετικές προοπτικές της χώρας για σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης το 2014.

Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα έχει ανακτήσει τάχιστα τη χαμένη ανταγωνιστικότητα, αλλά οι μεταρρυθμίσεις των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών θα πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη στην ανταγωνιστικότητα και στη μείωση των τιμών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων δράσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, το Eurogroup υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει αποφασιστικότητα στη δημιουργία της νέας διοικητικής δομής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς αυτό θα διασφαλίσει την ισόρροπη και δίκαιη κατανομή των βαρών στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.

Περισσότερα στο Nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, NOOZ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΟΣΗ, EUROGROUP, ΕΓΚΡΙΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!