Εγκύκλιος Ζώη για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας

Εγκύκλιο με θέμα «Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και μείωση των διοικητικών βαρών σε πολίτες και επιχειρήσεις» η οποία κοινοποιείται προς όλα τα Υπουργεία, υπέγραψε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης,

Με την εγκυκλιο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ζητάει από τις υπηρεσίες του δημοσίου:

να μην εισάγουν πρόσθετα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις, πέραν των όσων προβλέπονται ρητά από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Στην περίπτωση κατά την οποία η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία κρίνει απολύτως απαραίτητη την προσθήκη δικαιολογητικού, πρέπει να επιλέξει τη δυνατότητα αναζήτησής του μέσω εναλλακτικών λύσεων.

Στην περίπτωση αλλαγής ή προσθήκης νέων απαιτουμένων δικαιολογητικών σε πιστοποιημένη διαδικασία που έχει ενταχθεί στα ΚΕΠ, η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία οφείλει απαραιτήτως να ενημερώνει τη διεύθυνση Απλούστευσης διαδικασιών και Παραγωγικότητας, ή τη διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ της ΓΓδδ&Ηδ και να προβαίνει, στην τροποποίηση της διαδικασίας με την προώθηση σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης και ουδέποτε σε μονομερή τροποποίηση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!