Εγκύκλιος-βόμβα για 100.000 ασφαλισμένους που συνταξιοδοτήθηκαν το 2015

Βόμβα αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις που εκδίδουν με επιφύλαξη τα Ταμεία αποκαλύπτει η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των ποσών για όσους αποχώρησαν εντός του 2015 και κυρίως μετά την 1/7/2015.

Πάνω από 100.000 νέοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που υπέβαλαν αίτηση εντός του 2015 και πήραν είτε προσωρινή είτε και οριστική σύνταξη κινδυνεύουν τώρα να επιστρέψουν πίσω χρήματα επειδή τα Ταμεία υποχρεώνονται να υπολογίσουν τα ποσά με διαφορετικό τρόπο και σύμφωνα με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν τον Αύγουστο του 2015 με το νόμο 4336/15 για το τρίτο Μνημόνιο!

Ηδη, όπως γράφει ο Ελ.Τύπος, ο ΟΑΕΕ ζητά με σχετική εγκύκλιο τον επανακαθορισμό των συντάξεων με έναρξη καταβολής από 1/7/2015 είτε πρόκειται για ασφαλισμένους οι οποίοι αποχώρησαν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη. Για τις περιπτώσεις αυτές το ποσό θα επανυπολογιστεί και θα χορηγηθεί μόνο αυτό που αντιστοιχεί στις εισφορές των ασφαλισμένων. Οσοι μάλιστα δεν έκλεισαν το 67ο έτος και τους χορηγήθηκε η κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ, παρότι οι εισφορές τους αντιστοιχούν σε μικρότερο ποσό, θα παίρνουν μετά τον επανυπολογισμό, μόνο το λεγόμενο «οργανικό ποσό» δηλαδή τη σύνταξη που αντιστοιχεί στις εισφορές τους και όταν κλείσουν το 67ο έτος θα έχουν τα 486 ευρώ (ή όποιο κατώτατο όριο θεσπιστεί με το νέο ασφαλιστικό).

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΕ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΒΟΜΒΑ, 2015


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!