Εγκαίνια του κτιρίου της Ειδικής Γραμματείας διοικητικής Μεταρρύθμισης από τον Π. Παυλόπουλο 

Εφτά στόχους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» που, όπως είπε, για πρώτη φορά αποκτά το Υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του κτιρίου της Ειδικής Γραμματείας διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών μέσω των τριών αξόνων του προγράμματος, το Υπουργείο σκοπεύει να επιτύχει:

– Ενδυνάμωση των μηχανισμών σχεδιασμού και εφαρμογής των δημόσιων πολιτικών.

– Προώθηση των αρχών της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

– Βελτίωση της ποιότητας των νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων.

– Βελτίωση της ποιότητας της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με τις δημόσιες υπηρεσίες πολιτών και επιχειρήσεων.

– Ενίσχυση της πολιτικής ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων στη δημόσια διοίκηση μέσω διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών.

– Αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών ισότητας, και των μηχανισμών και δομών εφαρμογής, παρακολούθησης και αξιολόγησης για θέματα ισότητας φύλων.

– Ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στο δημόσιο και κοινωνικό τομέα.

«Ύστερα από τέσσερα χρόνια συνεχούς και αποτελεσματικής προσπάθειας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της δημόσιας διοίκησης – νέος Υπαλληλικός Κώδικας, νέος Κώδικας Κατάστασης δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, αναδιοργάνωση των ΚΕΠ και διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, αποτελεσματική προώθηση της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κλπ. – και με στόχο να καταστεί πιο φιλική και πιο προσιτή στον πολίτη, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» πρόκειται να εφαρμόσει οριζόντιες πολιτικές, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις σε τομείς, οι οποίοι, επί σειρά ετών, παρουσιάζουν διοικητικές αρρυθμίες και ανυπέρβλητα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Μίλησε δε για τη ευρύτερη δυνατή συναίνεση που έχει επιτύχει το Υπουργείο με την «προγραμματική συμφωνία με την ΑδΕδΥ, τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας – και μέσω αυτής μια σειράς γυναικείων οργανώσεων – το άνοιγμα στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τη συμπληρωματικότητα με άλλα προγράμματα και ιδιαίτερα μ’ αυτό της Ψηφιακής Σύγκλισης, τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!