εφοπλιστές-ανέλαβαν-την-επισκευή-και-208836
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 17.07.2014 | 18:47

Εφοπλιστές: Ανέλαβαν την επισκευή και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου

Την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, με ποσό που προσεγγίζει τα 372.000 ευρώ, ανέλαβε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)

Στη τελετή δωρεάς και υπογραφής της σχετικής σύμβασης, που έγινε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του προέδρου της ΕΕΕ Θεόδωρου Βενιάμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οφείλουν και πρέπει να αναβαθμιστούν σε ένα επίπεδο αντάξιο της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρθηκε στη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και ευχαρίστησε την ΕΕΕ και τον κ. Βενιάμη για τη δωρεά αυτή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος την ΕΕΕ επεσήμανε ότι είναι καθήκον της Ένωσης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ναυτικής εκπαίδευσης και να προσφέρει στα νέα παιδιά, που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καλύτερες συνθήκες σπουδών.

Ο κ. Βενιάμης είπε ακόμη ότι εντεταλμένοι συνεργάτες της Ενωσης διενεργούν αυτοψίες στα κτίρια των Ακαδημιών της Μηχανιώνας, της Χίου και των Οινουσσών, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες τους και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες εργασίες. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ένωσης να αναλάβει το κόστος επισκευών και συντήρησης των πλωτών σκαφών του Λιμενικού Σώματος ύψους 500.000 ευρώ και σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των δύο εξελιγμένων μοντέλων ταχύπλοων στρατιωτικών σκαφών για την Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, την αγορά των οποίων έχει επίσης αναλάβει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΕΕ, Παναγιώτης Λασκαρίδης, το μέλος ΔΣ της Ένωσης, Μελίνα Τραυλού, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Γράτσος, εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και στελέχη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.