εαδ-τι-έδειξαν-οι-έλεγχοι-για-υποχρεωτ-277436
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 21.08.2021 | 11:23

ΕΑΔ: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υποχρεωτικό εμβολιασμό προσωπικού σε 18 δομές

Επιτόπιους ελέγχους σε 18 δομές (9 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και 9 λοιπές Προνοιακές Δομές) σε Αττική και στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης έκαναν το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου κλιμάκια της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας, με αντικείμενο την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού του συνόλου του προσωπικού (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό).

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 1.034 εργαζομένων: οι 940 διέθεταν έγκυρο πιστοποιητικό (921 εμβολιασμένοι και 19 με πιστοποιητικό νόσησης), ήτοι ποσοστό περίπου 90%. Τα πιστοποιητικά των παρόντων ελέγχθηκαν από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές με την εφαρμογή COVID FREE Gr, ενώ των μη ευρισκόμενων, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, στις δομές με επίδειξη εγγράφου στους  επιθεωρητές-ελεγκτές από τους υπευθύνους των δομών.

Σημειώνεται ότι 34 είχαν υποβάλει αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και 50 ήταν σε νόμιμη άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές θα ελεγχθούν εντός των επόμενων ημερών.

Από τους συνολικά 1.034 εργαζόμενους, 10 εργαζόμενοι είχαν τεθεί σε αναστολή.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στην περιοχή της Αττικής κυμαινόταν από 75% (μία δομή) έως και 100% (τρεις δομές) και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από 87,91% έως και 100% (μία δομή).

Από τη Δευτέρα οι έλεγχοι της ΕΑΔ επεκτείνονται στο σύνολο της επικράτειας, καλύπτοντας το σύνολο των δομών αυτών, με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που φιλοξενούνται και εξυπηρετούνται από τους προνοιακούς αυτούς

οργανισμούς.