«Δυναμώνουν» τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης (τροπολογία)

Με τροπολογία που εισήχθη στη Βουλή, στο ν/σ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προβλέπεται αύξηση των Ειδικών Επιθεωρητών στο Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης από 25 σε 50. Επίσης, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, για την ενίσχυση του κύρους των Ειδικών Επιθεωρητών χορηγείται μηνιαίο ελεγκτικό επίδομα, το ύψος του οποίου καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησής του καθορίζονται με ΚΥΑ.

Επίσης, με την ίδια ρύθμιση αυξάνεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να αποσπαστούν για την υποστήριξη του Γραφείου ενώ ενισχύεται η Διεύθυνση Επεξεργασίας Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Ακόμα προβλέπεται ότι για την κάλυψη των νέων θέσεων που δημιουργούνται ο αριθμός των αποσπασμένων υπαλλήλων από το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις. Προβλέπεται, δε, ότι το προσωπικό που υπηρετεί στο γραφείο του ΓΕΔΔ για θέματα πειθαρχικής φύσης, υπάγεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Την ίδια ώρα, για την νομική υποστήριξη του Γραφείου «ανοίγουν» 4 θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή, ενώ παράλληλα προβλέπεται η αύξηση του αριθμού των ειδικών συνεργατών του ΓΕΔΔ από δύο σε τρεις.

Όπως αναφέρει η τροπολογία:

Δείτε την τροπολογία παρακάτω:

ΕΓΓΡΑΦΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!